Nieuws

Jan ten Haaf Erelid van de Stichting

Jan ten Haaf Erelid van de Stichting

Tijdens een gezellige bijeenkomst heeft het Stichtingsbestuur Gemeenschapshuis Amby penningmeester Jan ten Haaf benoemd tot Ere lid van de Stichting.

Jan is in 1972 toegetreden tot het Stichtingsbestuur en viert dus dit jaar zijn gouden bestuur jubileum, een uniek feit en gezien al zijn inzet en motivatie voor de Amyerhoof, is deze benoeming dan ook zeer terecht!

Bij zijn aantreden, 4 jaar na de opening van de Amyerhoof, was er zeker op financieel gebied veel werk aan de winkel; de Amyerhoof was toen een geliefde trouwlocatie en de meeste verenigingen waren er kind aan huis. Jan was benaderd door zijn collega Ben Sour die enige hulp wel kon gebruiken, want van een computer had in die tijd nog niemand gehoord alles moest nog met de hand en een telmachine met een papieren kassarol was ter controle.

Jan kreeg als taak mee om de beheerders te begeleiden en hun de bestuursbesluiten mede te delen, tja en als hij dan bij Jean Goyen, onze eerste Beheerder, kwam met iets nieuws dan dronk Jean eens aan zijn “kleineke” en dacht er vervolgens het zijne van.

5 beheerders heeft Jan mogen begeleiden in die 50 jaar, allemaal met hun eigen gebruiksaanwijzing, en dat alleen al is een standbeeld waard.

De laatste “coronajaren” waren zeker voor de Penningmeester tropen jaren met het uitzoeken, aanvragen en controleren van alle Coronamaatregelen, dit alles om de Amyerhoof door deze voor iedereen lastige tijd te loodsen. Eigenlijk was dit werk voor een accountant maar Jan kweet zich op een deskundige wijze van zijn taak. En dit is een groot compliment waard.

De Amyerhoof is nog steeds gezond en daar plukken alle gebruikers hun vruchten van en dit is mede te danken aan de grote verdienste van Jan.

Verder is Jan altijd bereid om te assisteren bij allerlei klussen in en rond de Amyerhoof, van het opzetten van de Kersboom tot het knippen van de heg.

Voor al zijn verdiensten is Jan al in 2007 geridderd door Hare Majesteit en nu volgt het zeer verdiende Erelidmaatschap.

Het Stichtingsbestuur Gemeenschapshuis Amby is trots op haar eerste Erelid!