Verenigingen

Gemengde Zangvereniging Crescendo

Kom eens naar een repetitie en ervaar wat het voor jou betekent samen met anderen te zingen.Gemengde Zangvereniging Crescendo
Opgericht 1 oktober 1953
www.crescendo-amby.nl

De Gemengde Zangvereniging Crescendo daagt je uit!
In de huidige maatschappij draait alles maar om jezelf bewijzen en nauwelijks tijd voor jezelf hebben. Maar ontspannen en leuke dingen doen, alleen of samen met anderen is ook belangrijk. Daarom nodigen wij jou uit om eens naar een repetitie van Crescendo te komen en te ervaren hoe je leuk ontspannen maar toch actief bezig kan zijn in je vrije tijd. Het bezoeken van een repetitie is geheel vrijblijvend. Er staan altijd mensen bij ons klaar om je te ontvangen en te laten zien wat Crescendo is. Zo willen wij die stap om binnen te lopen bij ons wat minder moeilijk maken. Ervaar gewoon eens een avond en besluit dan wat je doet. Je mag het altijd een tijdje proberen en kijken of zingen wel iets voor jou is. De meeste leden van ons koor zijn ook zo begonnen en velen zijn nu al meer dan 10 jaar lid.


Kom gewoon eens naar een repetitie. Elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in Gemeenschapshuis Amyerhoof.

Wat is de Gemengde Zangvereniging Crescendo?
Crescendo is een gemengd koor, dames en heren zingen samen hun partij. Die partijen zijn onderverdeeld in alt, sopraan, tenor en bas.
Het koor staat onder leiding van Harrie Wijenberg, die de intentie heeft het koor tot een hoger niveau te brengen. Hij legt de lat hoog, maar hij weet precies wat hij kan vragen en wat niet. Plezier staat voorop! Zijn motto is dan ook “samen zijn we Crescendo”.

Het koor wordt al vele jaren vakkundig op de piano begeleid door Mariëlle Dupuits-Frijns.
Harrie en Mariëlle zijn niet alleen onze dirigent en pianiste, maar zij horen gewoon bij ons koor en weten op een leuke manier hun passie voor muziek en koorzang op ons en ook ons publiek over te brengen. Dat de dirigent zich daarvoor moet verkleden maakt hem helemaal niks uit!

Wat is het repertoire?
Het repertoire is zeer divers. Musicals, popsongs, kerkelijk, operette, Nederlands, dialect. Je kunt het je bijna niet voorstellen of het zit wel in het repertoire van Crescendo.

Ervaring noodzakelijk?
Je hoeft niet ervaren te zijn. Iedereen is ooit moeten beginnen en niemand is perfect. Plezier in het zingen en enthousiasme vinden wij al genoeg.

Nadere informatie
Voel je je aangesproken, denk je ik wil hier meer van weten, maar ik wil er eerst met iemand over praten, dan kan dat altijd.
Onze bestuursleden willen je altijd te woord staan. Misschien nog makkelijker is het om te bellen of mailen met een van onze contactpersonen:

Mieke Willems, e-mail info@crescendo-amby.nl , telefoon 043-362 4106
Hanneke Daenen, e-mail info@crescendo-amby.nl  telefoon 06-83102558

Maar je kunt ook elk koorlid vragen. Iedereen is bereid je meer over zijn of haar koor te vertellen.

Graag tot ziens op dinsdagavond 20.00 uur in ons Gemeenschapshuis Amyerhoof in Amby.


Foto’s: Ton Bron en Harry Vrencken

Secretariaat Crescendo:

Sita van Riet

Pastoor N. de Reimsstraat 40

6231 HK Meerssen

Telefoon 043-3643971

E-mail  info@crescendo-amby.nl