Verenigingen

Toneelvereniging De Vriendenkring

Toneelvereniging De Vriendenkring is ontstaan uit een voetbalclub.

Toneelvereniging De Vriendenkring is ontstaan uit een voetbalclub. De kas van de club moest gespekt worden. In 1951 hebben een aantal mannen (in die tijd waren het alleen mannen die op de planken stonden) zich laten inspireren en kwamen ze met een avondvullend toneelstuk. Een paar enthousiastelingen wilde doorgaan met toneel. En zo ontstond in 1952 uit de "Vrienden van A.S.V." toneelvereniging "De Vriendenkring".

Nu, ruim 60 jaar later, bestaat nog altijd De Vriendenkring. De vereniging telt ongeveer 25 leden en nog een stuk of wat vrijwilligers. Ze streven ernaar om ieder jaar een avondvullende voorstelling op de planken te brengen. Meestal in de vorm van een klucht of een blijspel.

De donderdagavond is hun vaste repetitieavond en gemeenschapshuis de Amyerhoof is hun vaste stek. Hier repeteren ze, geven ze voorstellingen en vinden ze hun ontspanning. Voor meer informatie over deze vereniging zie: www.http://toneelvereniging-de-vriendenkring-amby.nl/ En heb je zelf ook interesse in toneelspelen of meewerken aan een productie op welke manier dan ook, neem contact met hun op om een keertje op een donderdagavond tijdens de repetitie kennis te maken.