Verenigingen

Vocalgroup Mes Amie

Een nieuwe naam waardoor nieuwe leden makkelijker de stap maken om te komen zingen.

Vocalgroup Mes Amie…

is met passie harmonie muziek maken
is het wij-gevoel en gezelligheid
is streven naar uitdagingen
is samen durven groeien

Vocalgroup Mes Amie…
Staat al meer dan tien jaar onder leiding van Paul Lemmens. Na een doorstart in 2011 werd de naam Jongerenkoor Amby na 33 jaar veranderd in Vocalgroup Mes Amie. Een nieuwe naam waardoor nieuwe leden makkelijker de stap maken om te komen zingen. Vocalgroup Mes Amie zingt niet alleen in de parochiekerk van Amby, maar bijvoorbeeld ook tijdens onze Op de Cour, het Parcours in de binnenstad, de Koepelkerk, en de 3-koningenstoet etc. Ons repertoire is verrassend, gevarieerd, populair en geschikt voor alle leeftijden. Momenteel bestaat ons repertoire o.a. uit: Liefs uit Londen, Viva la Vida, Africa, California Dreaming, Mag ik dan bij jou en Don’t stop me now. Het koor wordt begeleidt door een combo bestaande uit drums, toetsen, dwarsfluit en gitaar.

Kerstwandelingen…
Sinds december 2012 organiseren wij om het jaar vlak voor kerstmis twee avonden met ieder twee kerstwandelingen in ons dorp Amby. Zo’n 50 wandelaars per wandeling lopen langs diverse taferelen en worden naast zang, toneel en kerstverhalen ook getrakteerd op een hapje en drankje. Ieder jaar probeert de organisatie weer te zoeken naar nieuwe verrassende locaties voor onze wandelingen. Afgelopen jaren waren we o.a. te zien en horen in: de Rotstuin van Amby, het Magisch Theatertje, het binnenhof van Hof van Huntjens, de Gravenhof, Waterrijk en de Tiendschuur.

Diverse activiteiten…
Buiten het zingen wordt er ook twee maal per jaar een leuke activiteit georganiseerd voor onze leden, door onze activiteitencommissie, bijvoorbeeld: bowlen, boerengolf, wandeling blotevoetenpad, barbecue etc.

Meerjarig project…
Sinds 2015 werken we met een drie jaren planning. De eerste drie jaar hebben we afgesloten met een theaterconcert Journey of Dreams in la Bonbonnièrre te Maastricht. In 2019 starten we weer met een drie-jaren planning. Voor 2019 staat een concertreis, 2020 Limburgs Korentreffen en 2021 eindproject op de planning.

Meer informatie over Vocalgroup Mes Amie en ons actuele programma vindt u op www.vocalgroupmesamie.nl
Eventuele vragen kunt u stellen via vocalgroupmesamie@gmail.com

We repeteren iedere maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in het Gemeenschapshuis de Amyerhoof. Je bent van harte welkom!


Muzikale groetjes van dirigent, leden, combo en bestuur van Vocalgroup Mes Amie.